Mikä ihmeen Sallainen Rock?

Sallainen Rock on kaksipäiväiset musiikkifestarit Sallan Vallovaarassa. Entisen kansakoulun ja nykyisen Kairalan Kievarin tiloissa ja piha-alueella oleva ulkoilmatapahtuma järjestetään tänä kesänä toista kertaa  ja toiveena järjestäjillä on että tapahtumasta tulisi jokavuotinen hamaan tulevaisuuteen asti.

 

Missä yövyn?

Sallatunturin alueelta majoituspaikkoja kannattaa kysellä, jos tulet kauempaa festareille, Sallatunturille on festarialueelta matkaa noin 25km ja Sallan keskustasta noin 15km. Festarialueella on telttamajoitus paikkoja muutamia, joten niitä kannattaa kysellä, jos haluaa saada telttapaikan festarialueen välittömästä läheisyydestä. Festarialueen läheisyydessä on varattu myös pieni nurmialue teltoille. Paikkoja on rajoitetusti.

 

Kuljetus festareille

Maksullinen linja-auto kuljetus Sallatunturilta Sallan keskustan kautta festareille ja samaa reittiä takaisin.

Lähtö Revontuli hotellin edestä ja pysähtyy keskustassa Pizzeria Akkavaaran edessä.

Sallan taksiautoilijat kuljettaa festarikansaa koko illan. Sallan Taksin numero 016-832319.

Jos tulet omalla autolla, parkkeeraus tien reunaan, paikalla liikenteenohjaus.

Saanko kuvata?

Festarialueella saa kuvata. Järjestäjä kuvaa maasta ja myös ilmasta käsin tapahtumaa ja mahdollisesti myös jonkin verran live-lähetystä tullaan kuvaamaan.

 

Sallainen juomakulttuuri?

Festarialueelle tulee ulos kentälle anniskelualue, jossa saa olutta, lonkeroa, siideriä ja viiniä, juomien kanssa ei saa poistua aidatulta anniskelualueelta. Kairalan Kievarin pubista saa normaalisti saman valikoiman juomia kuin tavallisestikin, jotka nautitaan pubin sisätiloissa tai terassilla, näidenkään juomien kanssa ei saa poistua pubin anniskelualueelta muualle kuin festarialueelle. Tupakointipaikat sijaitsevat anniskelualueilla tai niiden läheisyydessä, alueella ei myydä tupakkatuotteita.

Sallainen Rock festarialueelle on 18 vuoden ikäraja. Tapahtuman festarialueella on järjestyksenvalvonta.

 

Saapumistarkastus

Festarialueelle saapuville tehdään portilla turvallisuustarkastus sen varmistamiseksi, ettei festarivieraalla ole yllään tai mukanaan sellaisia esineitä tai aineita, joilla voitaisiin aiheuttaa vaaraa järjestykselle tai turvallisuudelle taikka joiden hallussapito festarialueella on kielletty lain tai sen nojalla annetun määräyksen mukaan.

Myös laukut pyydetään avaamaan ja sen sisältö näyttämään, että kyseisiä esineitä ja aineita ei ole festarialueelle saapuvan henkilön hallussa. Tällaisia esineitä ovat muun muassa terävät esineet, kuten eimerkiksi puukot, lettermanit, sakset tai vaikkapa sateenvaarjot. Kaikki pullot, jotka sisältävät jotain nestettä otetaan myös pois sen välttämiseksi ettei alueelle tuoda omia alkoholijuomia. Tyhjän vesipullon voi tuoda alueelle mukanaan, jonka voi täyttää festarialueen vesipisteellä.

Kaikki takavarikoidut esineet ja aineet luovutetaan poliisille.